Utstilling
25.6.24
14.7.24

Gata di

Offisiell åpning:  Tirsdag 25 juni kl 18.00-20.00

Velkommen ved Knut Meiner (initiativtaker) som presenterer prosjektet og utstillingen. Fotografene Thomas Bjørnflaten, Tom Hansen, Knut Meiner sammen tekstforfatter Stein Erik Kirkebøen går gjennom utstillingen og forteller om bildene og historien bak.

«Gata Di» er et «unikt» prosjekt både i norsk og så vidt vi vet også internasjonal sammenheng. Utstillingen er en «udødelig» samfunnsdokumentar, som med dagens teknologi til nærmest enhver tid vil kunne bli 100 prosent oppdatert i fremtiden.

«Gata Di» startet som et rent bok- og fotografiprosjekt hvor målet er å dokumentere samtlige gater, veier og plasser i Oslo. I tekst og i bilder. Vi opplever at det er en voksende interesse for lokalhistorie. Utgivelsen av boka «Gata Di» er planlagt i fjerde kvartal 2024.

Utstillingen på Gamle Munch viser et utvalg av Oslo gater med tekst som beskriver gatens historie og navn. Det vil i tillegg være en digital visning der mange av Oslos gater vises i rotasjon.

Knut Meiner er initiativtaker til utstillingen. Øvrige bidragsytere er Thomas Bjørnflaten (foto), Tom Hansen (foto) og Stein Erik Kirkebøen (tekst).

Utstillingen vil også være en hyllest til Oslo by som i år skal markere to jubileer: Det er 400 år siden middelalderbyen Oslo brant ned og Christiania ble etablert. I tillegg er det 100 år siden man vedtok å ta tilbake navnet Oslo.

Hvor
Sal A
Passer for
Alle
Arrangør
KOMON AS
Åpningstider
11 - 19
11 - 17
Besøk nettside